I u Mostaru pada snijeg- prvi ove zime

Da snijeg pada u Bosni i nije vijest, ali jeste kad pada u Hercegovini. Snimatelj HMS-a snimio je prvi ovozimski snijeg u Mostaru. Počeo je padati sinoć oko 22 sata i u ovim trenutcima (00:43 sati) još pada, ali se u dodiru s tlom uglavnom topi. Koliki sniježni pokrivač će biti ujutru i hoće li ga uopće biti- vidjet ćemo.

Inače, prema prognozi meteorologa danas (subota) dio prijepodneva snijeg će padati u središnjim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje kiša ili susnježica. U drugom dijelu dana širom zemlje postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu do 8°C.

U nedjelju, 21.1.2024., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

U ponedjeljak, 22.1.2024., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada tijekom noći na utorak. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5°C, na jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C.

U utorak, 23.1.2024., očekuje se front sa zapada koji će uvjetovati susnježicu ili snijeg. U nizinama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img