Hrvatski Medijski Servis

I. SARAJEVO Policija sumnja da su radnici iz Zenice izazvali požar u “Energoinvestu”

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je danas da postoje osnovi sumnje da su požar u bivšoj tvornici “Energoinvest” u Istočnom Sarajevu na objektima u vlasništvu poduzeća “Elektroinženjering” izazvale osobe čiji su inicijali N.B. i Ј.H. iz Zenice.

Šehovac je rekao novinarima da su danas Okružnom javnom tužiteljstvu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovih osoba zbog osnova sumnje da su kao radnici poduzeća “Tola kompani” iz Zenice 10. kolovoza, vršeći radove na spomenutom objektu, počinili krivično djelo paljevina.

Srna neslužbeno saznaje da je riječ o Namiru Bašiću /25/ i Јasminu Haseljiću /42/ za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tijekom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom “brenera”.

Šehovac ističe da je nad osobama izvršena kriminalistička obrada i izvještaj je dostavljen Tužiteljstvu koje će dalje poduzimati mjere i radnje.

On je naglasio da će materijalna šteta biti naknadno utvrđena, a izgorilo je i uništeno oko osam tisuća metara kvadratnih krovne konstrukcije.

Šehovac je podsjetio da je 10. kolovoza prijavljen požar na ovom objektu koji je ugašen 11. kolovoza, a 12. kolovoza je izvršen uviđaj pod nadzorom nadležnog tužitelja i uz prisustvo vještaka protupožarne zaštite.

On je rekao da je tužitelj ovaj događaj okvalificirao kao krivično djelo paljevina, te naložio poduzimanje svih potrebnim mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte