JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

I po deset puta 80 ilegalnih rudara silovalo 8 manekenki, a onda dobili batine

Lokalni stanovnici u gradovima Mansivil i Bekersdal u Južnoafričkoj Republici okupili su se kako bi se osvetili ilegalnim rudarima koji su silovali više djevojaka.

Djevojke su u blizini jednog rudnika snimale spot, a silovalo ih je 80 ilegalnih rudara.

Rudarski kampovi su zapaljeni, a putevi oko gradova Mansivil i Bekersdal zabarikadirani su kamenjem i zapaljenim gumama.

Stanovnici su prosvjedovali protiv prisustva ilegalnih rudara. Mnogi od rudara su migranti iz drugih afričkih zemalja, a reakcija je izazvala zabrinutost zbog ksenofobije. Južnoafrički predsjednik Siril Ramafosa je osudio nasilje.

Prošlog tjedna je uhićeno oko 80 muškaraca, uglavnom ilegalnih rudara, nakon što je osam žena više muškaraca silovalo i po deset puta 28. srpnja tijekom snimanja glazbenog spota na deponiji rudnika u gradu West Village. Policija je priopćila da istražuje slučaj.

Lokalni stanovnici bjesni zbog silovanja, zapalili su ilegalne rudarske kampove i napali rudare koje su skinuli do gola i pretukli prije nego što su ih predali policiji.

Očekuje se da će komesar južnoafričke nacionalne policije i drugi visoki vladini dužnosnici tijekom vikenda održati velike sastanke zajednice u Kagisu i Krugersdorpu kako bi razgovarali o ilegalnom rudarstvu i kriminalu u toj oblasti.

Južna Afrika ima treću najvišu stopu kriminala u svijetu, s “izuzetno visokim stopama napada, silovanja, ubojstava i drugih nasilnih zločina“, navodi World Population Review./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img