POSTOJI JEDNA IZNIMKA

I hrvatski državljani s dvojnim državljanstvom za ulazak u BiH trebaju putovnicu

Hrvatski državljani, pa i oni s dvojnim hrvatskim i državljanstvom BiH, u BiH po novome ulaze uz putovnicu iako je do nedavno za prelazak granice bila potrebna samo osobna iskaznica.

Odluku o uvođenju putovnica donijelo je Vijeće ministara BiH, uz jednu iznimku: oni državljani RH koji prolaze kroz koridor kod Neuma i dalje putuju po starom režimu, odnosno samo uz osobnu iskaznicu.

Takvu promjenu režima zbog situacije sa zarazom koronavirusom potvrdili su za vecernji.hr i u hrvatskom MUP-u i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, odakle napominju da se mjere, koje bi se mogle ublažiti 1. lipnja, odnose na sve građane EU i da su uvedene zbog strogih epidemioloških mjera koje ionako ograničavanju ulazak stranaca. S druge strane, državljani BiH u Hrvatsku mogu putovati bez posebnih ograničenja, što vrijedi i za građane EU.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TIJEKOM SVIBNJA

U HNŽ-u bez posla ostalo 1235 osoba

Službi za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije u svibnju je prijavljeno novih 1.310 osoba, od kojih je njih 1.235 prijavljeno zbog prestanka radnog odnosa.Najveći broj otkaza...