Hrvatski Medijski Servis

HUTOVO BLATO: Danas počinje prvi kamp za prstenovanje ptica u BiH

U Hutovom blatu danas počinje s radom prvi kamp za prstenovanje ptica u Bosni i Hercegovini i trajat će do 15. rujna a sastojat će se od četiri radne grupe od po sedam dana, priopćeno je iz Ornitološkog društva “Naše ptice”.

“Predviđeno je sudjelovanje 14 polaznika iz cijele BiH, a voditelji kampa će biti iskusni prstenovači iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovo je prvi put da će ptice biti prstenovane prstenovima s oznakom jedne institucije ili organizacije iz Bosne i Hercegovine, Ornitološkog društva “Naše ptice”. Prstenovanje će se odvijati u skladu s propozicijama EURING-a, vodeće organizacije u ovoj oblasti “, navode iz ovog društva.

Prvi prstenovački kamp u BiH organizira se u suradnji s JP Park prirode “Hutovo blato” i Udrugom “Čaplja” iz Čapljine a ovo je jedna od metoda markiranja ptica u svrhu znanstvenog praćenja njihovog kretanja, osobito u vrijeme migracija. Prvi put je vršeno u Danskoj 1889. godine./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte