Sve vijesti

PODRŽAVA IH IRAN

Huti iz Jemena balističkim raketama napali Izrael

Jemenska militantna skupina Huti tvrdi da je lansirala veliki broj balističkih projektila prema Izraelu. Ovo je treći napad usmjeren na Izrael, rekao je glasnogovornik skupine, upozoravajući da ih “dolazi još”. Iza njih stoji Iran, kako ga se često optužuje.

Izrael prvi put koristio novi raketni sustav

Izrael je prvi put od početka sukoba upotrijebio svoj sustav protuzračne obrane Arrow za presretanje projektila zemlja-zemlja ispaljenog iz područja Crvenog mora, priopćila je vojska te zemlje.

Fotoilustracija: D. Š. /HMS

“Sustavi za otkrivanje izraelskih zračnih snaga pratili su putanju projektila, koji je sustav protuzračne obrane Arrow uspješno presreo u optimalnom operativnom trenutku i na optimalnom mjestu”, priopćile su Izraelske obrambene snage (IDF)./HMS/

 

10 COMMENTS

  1. Isus je bio jewrej, kojeg ti isti jewreji nisu prihvatili I povjerovali u njega
    Vec su ga ubili. I vi sada idete istim putem kao jewreji Koji I danas ne prihvataju Isusa, maltretiraju hriscane u Palestini, pogledaj na desetke videa Palestinskih svecenika, Koji su Svi na strani Palestinaca. Vi slijedite jewreje Koji ne priznaju vas. Samo vas koriste kada im trebate. Ne kontam vas.

  2. Izrael je država koja ima pravo na mir i opstojnost, ali isto tako ima prirodno pravo na zaštiti sigurnosti, što u konačnici podrazumijeva otklon svih prijetećih opasnosti. Raketiranje Izraela iz Gaze daje Izraelu opravdanje za djelovanje protiv terorizma bez obzira na posljedice. Sa teroristima nema pregovora, točka. Dok prijeti opasnost, bilo sadašnja ili u budućnosti, Izrael je ovlašten u pravcu otklona iste bez obzira na posljedice. Dakle, Palestinci ukoliko žele opstati kao narod moraju shvatiti da Izrael neće dopustiti i svoju sigurnost prepustiti Hamasu. Dvije tisuće godina progonstva židovskog naroda pouka je koja ne dopušta najmanje pogreške, što znači da Izrael neće popustiti, i u tome je potpuno u pravu.

    • Cionisti su okupatori i tu je priča završena 75 godina traje zločin i genocid u saradnji sa zapadnim zemljama stoga nelaprdaj o njihovom pravu a pogledaj samo šta je arijel počinio u sabri i šatili i koliko je takvih zločina znaj da im je kraj blizu

  3. Pravo na samoobranu ne podrazumijeva neselektivno uništavanje Gaze pri čemu je njihova starozavjetna kvota 10:1 prilikom osvete dovelo do smrti nevinih civila i nevine djece.
    Što prije od strane svih relevantnih svjetskih institucija djelovati na zaustavljanje daljnjeg krvoprolića jer će se inače ako u tome zakasne to pretvoriti u genocid.

  4. Ništa se izraelskim lopovima neće desiti ali zato palestincima prijeti opasnost jer mogu biti izbrisani s lica zemlje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RUSIJA

U dijelovima Sibira izmjereno minus 50 stupnjeva Celzijusa, Moskva pod snijegom

Temperature u dijelovima Sibira pale su na minus 50 stupnjeva Celzijusa, dok su mećave prekrile Moskvu u rekordnim snježnim padalinama i poremetile letove zbog...