Hrvatski Medijski Servis

Humski dani poezije od 22. do 26. listopada

Tradicionalna književna manifestacija Humski dani poezije ove godine održat će se od 22. do 26. listopada, u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

U ponedjeljak i utorak, 22. i 23. listopada, književnici će boraviti u Posavini, gdje će posjetiti osnovne i srednje škole i održati program za građanstvo.

U četvrtak, 25. listopada, upriličit će se Ikavski skup u suradnji s Filozofskim fakultetom u Mostaru – Odjel za književnost. Govorit će se o jeziku i ikavskom narječju, a sudjelovat će jezikoslovci i književnici koji pišu na ikavici.

U petak, 26. listopada, na programu je završnica Humskih dana poezije pod nazivom “Sveknjiževna večer”. U prvom dijelu “Spomenimo se prijatelja” riječi će biti o Radovanu Marušiću, Stjepanu Džalti, Vladi Puljiću i Peri Budaku.

U drugom dijelu večeri nastupit će oko 30 afirmiranih pjesnika, mladih pjesnika i gostiju, priopćili su organizatori./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte