SKANDAL

Humanitarna pomoć iz UAE stigla u BiH, ali je namijenjena Crnoj Gori

Zrakoplov iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je danas dovezao humanitarnu pomoć u BiH, a koja je, kako se ispostavilo namijenjena Crnoj Gori, odletio je iz Sarajeva, javio je reporter N1.

Dolazak zrakoplova izazvao je pravu pometnju u javnosti.

Prvo je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine objavljeno kako je pomoć namijenjena narodu BiH te da očekuju avion oko 13:30 sati, a da će zrakoplov dočekati i zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković s predstavnicima Tima za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Nešto prije 13 sati iz Ministarstva vanjskih poslova BiH stiže priopćenje medijima da je ceremonija otkazna, bez daljnjih objašnjenja.

Ipak, zrakoplov iz UAE slijeće oko 14 sati, a tada se otkriva da pošiljka i nije namijenjena za građane BiH već za Crnu Goru te da će biti otpremljena u tu susjednu zemlju.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH su naveli da su u četvrtak od Veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici dobili obavještenje, odnosno verbalnu notu u vezi s donacijom te da se navodilo da je pomoć namijenjena Bosni i Hercegovini.

Danas, pak, iz Veleposlanstva UAE u Podgorici stiže obavijest našem Ministarstvu vanjskih poslova da pomoć nije za građane BiH već za Crnu Goru te se zahvaljuju Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Tko je kriv za propust, nije objašnjeno./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DIREKTOR GRANIČNE POLICIJE BiH

GALIĆ: Imamo jednog policajca na 30 kilometara granice

Granična policija Bosne i Hercegovine (GPBiH) bori se s mnogim zadacima, a na prvom mjestu je ilegalni ulazak migranata u BiH. Mjesecima unazad se...