HT Eronet predstavio MapApp aplikaciju i promovirao kampanju Glavu gore!

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić sa suradnicima posjetili su izložbeni prostor HT Eroneta gdje je upriličena prezentacija nove ICT usluge MapApp, nove usluge za poslovne korisnike Event Wi Fi te promovirana kampanja „Glavu gore! STOP korištenju mobitela u prometu“, u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija.

Predsjednik Uprave dr. sc. Goran Kraljević je istaknuo kako se MapApp aplikacijom nastavljaju aktivnosti kroz „Sustainability” IOT rješenja za gradove i industriju, s partnerom Ericssonom Nikolom Teslom.

„U suradnji s našim dugogodšnjim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom razvijena je nova ICT usluga, konkretno web aplikacija za mapiranje turističkih resursa koja omogućava označavanje najvažnijih odredišta i znamenitosti s važnim informacijama namijenjenim turistima i posjetiteljima“, kazao je predsjednik Uprave HT Eroneta dr. sc. Goran Kraljević.

Danas su predstavljene mogućnosti aplikacije na primjeru grada Mostara.

Članica Uprave i izvršna direktorica za marketing i prodaju mr. sc. Sanja Primorac Brkić predstavila je uslugu Event WiFi.

„Ova je usluga namijenjena poslovnim korisnicima koji imaju potrebu za WiFi uslugom prilikom organiziranja sajmova, kongresa, konferencija i ostalih privremenih skupova. Event Wi-Fi mreža je alat za organizatore koji žele podići kvalitetu svakog događaja, a ujedno omogućava dodatnu promociju.“

Dr. Čović izrazio je zadovoljstvo prezentiranim te naglasio tom prigodom kako i kroz svoje nove usluge i tehnološka rješenja HT Eronet još jedanput potvrđuje epitet predvodnika digitalizacije na ovim prostorima.

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, predstavljajući kampanju STOP korištenju mobitela u prometu, kazala je kako su odjeci kampanje već sada odlični, a za iduću godinu planirano je i njezino proširenje.

„Ako ovom kampanjom uspijemo smanjiti broj prometnih nezgoda prouzročenim nesavjesnim korištenjem mobitela tijekom vožnje barem za 5 posto, napravili smo veliki korak. Hvala HT Eronetu na potpori i u ovom društveno-odgovornom projektu“, kazala je ministrica katić.

Nakon HT Eroneta visoko je izaslanstvo posjetilo i Ericsson Nikolu Teslu na sajmu gdje ih je pozdravila predsjednica ove kompanije Gordana Kovačević te im prezentirala njihove najnovije projekte i tehnološka rješenja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img