Hrvatskoj pošti Mostar dodijeljen ISO certifikat za sustav upravljanja informacijskom sigurnošću

Hrvatskoj pošti Mostar danas je svečano uručen međunarodno priznat Certifikat ISO/IEC 27001:2013 za sustav upravljanja informacijskom sigurnošću, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Certifikat je predsjedniku Uprave HP Mostar Mati Rupčiću uručila Amela Kalisi, eksterni auditor sustava sigurnosti informacija certifikacijske kuće Aqra Certification d.o.o. iz Beograda.

HP Mostar se, stjecanjem ovog certifikata, priključuje organizacijama koje posluju prema vrlo visokim standardima kvalitete kada se radi o uspostavi sustava upravljanja sigurnošću informacija (ISMS).

Direktor – predsjednik Uprave Rupčić istaknuo je da HP Mostar kroz proces ispunjavanja uvjeta za dobivanje certifikata, intenzivno radio na implementaciji informacijske sigurnosti i zaštite podataka te da klijenti mogu biti u potpunosti sigurni u povjerljivosti i zaštiti svojih podataka koje nam povjeruju kao pružateljima poštanskih, financijskih i logističkih usluga.

Strateški cilj HP Mostar u budućnosti jest digitalizacija svih usluga koje pruža, te je to ujedno i bio razlog zašto se krenulo u sustav certifikacije sigurnosti upravljanja informacijskom sigurnošću.

Certifikat ISO/IEC 27001 jamči da se s podacima klijenata postupa odgovorno i pouzdano, a to se postiže prepoznavanjem potencijalnih problema koji se mogu dogoditi podacima – procjenom rizika, te definiranjem što treba poduzeti da se takvi problemi spriječe (tretman ili obrada rizika).

Ovim certifikatom je potvrđena učinkovita implementacija sustava upravljanja informacijskom sigurnošću čime je potvrđen dugoročan strateški cilj Hrvatske pošte Mostar./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

FRANJEVAČKI SAMOSTAN SV. ANTE NA BISTRIKU

U Sarajevu otvorena humanitarna izložba pod nazivom ‘Empatija’

Humanitarna izložba i kreativna promocija pod nazivom "Empatija" otvorena je večeras u franjevačkom samostanu "Sv. Anto" na Bistriku.Organizatori izložbe su nekoliko udruženja koja su...