Hrvatski premijer Milanović u SAD u posjeti vodećim IT kompanijama

Premijer Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u Seattle, prvu stanicu turneje po Sjedinjenim Državama, gdje će obići pet vodećih američkih IT kompanija, javila je Hrvatska televizija.

Posjet će početi u gradiću Gig Harboru, gdje će se sastati s predstavnicima hrvatske zajednice, a zatim će biti gost na primanju koje priređuje zajednica Hrvata.

Prema najavi, Milanović će do 4. listopada posjetiti Microsoft, Cisco, Oracle, HP i IBM i sastati se s vodećim ljudima tih tvrtki.
Hrvatski premijer odlazi onamo razgovarati o potencijalnoj suradnji s tim tvrtkama, a posjet je dogovoren u suradnji s Američkom gospodarskom komorom.

S Milanovićem idu ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i ministar zdravstva Siniša Varga, a u izaslanstvu su, među ostalima, i Ivan Marić, zamjenik ravnatelja SRC-a, Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNet-a, Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost, te Marija Vukelić, izvršna koordinatorica službe za privlačenje investicija.

Početkom rujna hrvatski predsjednik Ivo Josipović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da predsjednik Vlade Milanović putuje u SAD, ocijenivši da je riječ o prilici za mnoge hrvatske mlade ljude iz informacijsko-tehnološkog sektora da ostvare dodatni uspjeh./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...