Hrvatske i Bayernove legende priredile spektakl u pulskoj Areni

Legendarna momčad Bayerna iz 1990. pobjednik je revijalnog malonogometnog turnira koji je odigran u jedinstvenom ambijentu pulske Arene pred oko tri tisuće gledatelja.

Bavarci su u finalnom susretu pobijedili momčad “brončanih vatrenih” iz 1998. godine rezultatom 3:2, a za ovu je prigodu hrvatsku vrstu vodio legendarni hrvatski nogometni djelatnik i dužnosnik te dugogodišnji tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, dok su nastupili Mrmić, Vugrinec, Kozniku, Neretljak, Vranješ, Šerić i Vukojević.

Susret za treće mjesto između Bayerna iz 2000. godine te hrvatske reprezentacije koju je vodio Zlatko Kranjčar završen je bez pobjednika 5:5. Za “vatrene” su među ostalim nastupili Pletikosa, Cvitanović, Klasnić, Šimić, Šimunić i drugi.

Nakon što je prije nekoliko godina svijet obišla slika prve hokejaške utakmice u povijesti koja je odigrana u jedinstvenoj scenografiji koju pruža drevni Vespazijanov amfiteatar, a zatim prošlog ljeta i spektakularna razglednica s 14 tisuća vatrenih navijača koji su u njoj pratili finale Svjetskog nogometnog prvenstva, popularna pulska Arena bez sumnje ponovno će biti vijest na svim kontinentima zahvaljujući ovom nogometnom događaju.

Legende münchenskog Bayerna i legendarni Vatreni koji su 1998. godine osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj do zadnjeg su mjesta napunili sinoć tribine Amfiteatra, te pokazali da usprkos dugogodišnjoj mirovini vještina i umijeće baratanjem loptom ne blijedi.

– Ovo je prekrasno i nešto veličanstveno te odlična promocija za Pulu, Istru i cijelu Hrvatsku. Dokaz je to kako je Istra i u takvim projektima predvodnica hrvatskog turizma, poručio je ministar turizma Gari Cappelli koji je izveo početni udarac u prvom polufinalnom dvoboju./H/HMS/

Najnovije

INZKOV ZAKON PREPUN PRAVNIH RUPA

Negiranje ratnih zločina na Stipića livadi i u Briševu bez kazne!

“Trebalo je pobiti ustaše u Briševu”; “Nek’ su platili glavom UZP-ovci na Stipića livadi” - ove dvije objave izazvale bi zgražanje u većem dijelu...