Hrvatski Medijski Servis

HRVATSKA Zastupnik Ivan Pernar napustio Živi zid, zbog supruge predsjednika stranke

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar se oko 11 sati u Hrvatskom saboru obratio novinarima i rekao ono što je i najavljivao – da izlazi iz Živog zida.

Uz to je iznio niz novih optužbi na račun Vladimire Palfi, dopredsjednice stranke, te na račun Ivana Velibora Sinčića, predsjednika Živog zida i njezinog supruga, javlja Index.hr.

No Pernar je, uz nastavak obračuna s uskoro bivšim kolegama iz Živog zida, otkrio i na koji će način nastaviti političku karijeru.

Preuzimanje Abecede demokracije

Rekao je, naime, kako će umjesto osnivanja nove stranke preuzeti Abecedu demokracije, stranku u koju se učlanio 2016. za vrijeme prvog vala sukoba u Živom zidu, a njen je član bio i za vrijeme konstituiranja aktualnog saziva Sabora, zbog čega ta stranka ima pravo na novac koji se po zastupniku dobiva iz državnog proračuna.

Prema današnjoj Pernarovoj izjavi, čini se kao da je njegovo preuzimanje Abecede demokracije gotova stvar.

“Predsjednik Abecede demokracije je rekao da želi da budem predsjednik”

“Abeceda demokracije može promijeniti ime, predsjednik te stranke mi je već rekao da želi da ja budem predsjednik”, rekao je Pernar.

Ustvrdio je da je preuzimanje Abecede demokracije bolja opcija od osnivanja nove stranke koja bi bila 167. stranka u Hrvatskoj.

“Novac ide meni, a ne Vladimiri Palfi”

Osvrnuo se i na činjenicu da je bio član te stranke kada se konstituirao sabor, što je, s obzirom na novi razvoj događaja, nazvao dobrom odlukom.

“Novac od mojeg mandata će ići meni kao saborskom zastupniku, a ne Vladimiri Palfi”, dodao je./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte