NA POLIGONU U SLUNJU

Hrvatska vojska testirala dronove kamikaze

Na vojnom poligonu u Slunju danas je testirano nekoliko tipova besposadnih zrakoplovnih sustava koje je moguće koristiti u različitim vojnim zadaćama, a ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić poručio je kako se Hrvatska vojska nastavlja opremati najmodernijim tehnologijama, piše Index.hr.

Na poligonu “Eugen Kvaternik” testiran je besposadni zrakoplovni sustav hrvatskog proizvođača, odnosno nekoliko tipova modernih dronova kamikaza, pojašnjava se u priopćenju Ministarstvo obrane RH.

Foto: MORH

– Dronovi kamikaze moderno su oružje i kod brojnih vojski pokazuju izvanredne rezultate u sticanju prednosti na ratištu. Hrvatsku vojsku nastavljamo opremati najmodernijim tehnologijama i razvijati njene sposobnosti – poručio je ministar obrane Hrvatske Mario Banožić.

Uz resornog ministra testiranju je prisustvovao i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj sa suradnicima./HMS/

Najnovije

PREDVODIO MISNO SLAVLJE

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv....