Hrvatska reprezentacija doputovala u Baku

Nakon odlične partije i uvjerljive pobjede 4:0 protiv Slovačke u kvalifikacijama za Euro 2020., hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Baku, gdje će u ponedjeljak u 18 sati igrati protiv Azerbajdžana, kojeg vodi Nikola Jurčević.

Odmah po dolasku u Baku Vatreni su otišli u teretanu na razgibavanje, a sutra će odraditi trening na stadionu Bakcell Arena.

Iako je Azerbajdžan nakon četiri kola bez ijednog boda i gol-razlikom 4-12, hrvatska reprezentacija morat će pružiti maksimum ako želi do pobjede, a na to je upozorio i izbornik Zlatko Dalić, koji je nakon utakmice sa Slovačkom izjavio:

– Ovo je bilo sjajno, ali moramo stati na loptu. Moramo se spustiti na zemlju, jer nas čeka teško gostovanje u Azerbajdžanu. Ako tamo ne ponovimo ovakvu igru onda nismo ništa napravili.

Hrvatska je baš protiv Azerbajdžana otvorila kvalifikacije za Euro 2020. U ožujku je u Maksimiru slavila sa 2:1, iako su gosti poveli fantastičnim pogotkom Šejdajeva (19), a preokret i pobjedu Vatrenima donijeli su Barišić (44) i Kramarić (79).

U ponedjeljak, 9. rujna, osim utakmice Azerbajdžan – Hrvatska (18.00), na rasporedu je i susret Mađarska – Slovačka (20.45).

Nakon što su sve reprezentacije u skupini odigrale po četiri utakmice na ljestvici vode Hrvatska i Mađarska sa devet bodova, a Slovačka i Wales imaju po šest bodova, dok je na zadnjem mjestu Azerbajdžan bez ijednog boda./H/HMS/

Najnovije

PROŠLO JE TOČNO 20 GODINA

Prisjećanje na povijesni govor biskupa Ratka Perića

Na današnji dan, prije točno dvadeset godina, u iznimno tegobnom političkom ozračju za hrvatski narod u BiH, u trenutku nametanja vlasti tzv. Alijanse za...