HRVATSKA Policija u Gorskom Kotaru zaustavila 54 migranta u ilegalnom prijelazu granice

Primorsko-goranska policija jučer i danas u šest je navrata zatekla 54 strana državljanina u pokušaju ilegalnog prijelaska državne granice Republike Hrvatske, na području Matulja i Čabra, te ih je spriječila da ilegalno prijeđu granicu.

Dio stranih državljana zatečen je na matuljskom području u blizini mjesta Rupa, Mučići i Zvoneće, a dio na čabarskom području.

Na matuljskom području zatečen je državljanin Albanije za kojeg je temeljem odredbi Zakona o strancima donijeto rješenje o protjerivanju i određen rok za napuštanje Republike Hrvatske te državljani Afganistana, tražitelji azila u Republici Hrvatskoj.

Preostali strani državljani zatečeni su na čabarskom području te je u tijeku utvrđivanje njihova identiteta i državljanstva, kao i drugih relevantnih činjenica, priopćeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

UKUPNO 368 U BIH

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hercegovini

U ponedjeljak u poslijepodnevnim i večernjim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 48 uzoraka, od kojih je 9 pozitivnih, prenosi...