HRVATSKA Policija objavila detalje brutalnog ubojstva u Omišu

Jutros je u prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske održana konferencija za novinare vezano uz dovršeno kriminalističko istraživanje za brutalno ubojstvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića u Omišu.

Na konferenciji su bili prisutni Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije, Ivica Buzov, voditelj Službe općeg kriminaliteta, i Vlade Perkušić, načelnik Policijske postaje Omiš.

Podsjetimo, jučer su uhićeni Jerko Pirić za kojeg se smatra da je naručio ubojstvo svog bivšeg poslovnog partnera te Vlado Zolota koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizirati likvidaciju, piše Index.

U Šibeniku je policija uhitila Stipu Ringwalda, bivšeg motociklističkog prvaka i čovjeka s podebljim kriminalnim dosjeom za kojeg sumnjaju da je izvršio egzekuciju, odnosno da je ispalio najmanje šest hitaca u glavu Karmelina Fistanića.

Policija je istragom utvrdila kako je Ringwald, u dogovoru i uz pomoć Perića i Zolote, 9. studenog na motociklu prišao vozilu u kojem su se nalazili Fistanić i njegova 39-godišnja djevojka te vatrenim oružjem ubio Fistanića, a ženu lakše ozlijedio. Ona je zadobila hematome, potvrdila je policija.

Jučer su pretraženi stanovi, vozila i druge prostorije na području Omiša, Šibenika i Zagreba kojima se koriste osumnjičenici.

“Pretragom stana u Šibeniku kod 47-godišnjeg Ringwalda su pronašli 42,3 grama kokaina, 125 grama hašiša, 9,35 grama amfetamina te 41 komad streljiva”, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković.

Policija je potvrdila da je Ringwalda bio sam u trenutku likvidacije te da je između njega i žrtve postojao spor na sudu u kojem je Fistanić od jednog osumnjičenika potraživao 500.000 kuna za naknadu štete.

Također, utvrđeno je da je postojao dogovor za izvršenje kaznenog djela. Nisu htjeli govoriti o motivima, ali su rekli da su tijekom istrage uzeli u obzir žrtvin način života, njegove poslovne probleme i ljude s kojima se družio./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije