HRVATSKA Nova godina dočekana uz slavlje, veselje i vatromet diljem zemlje

Diljem Hrvatske 2018. dočekana je na Trgovima uz prigodan program, javlja HRT.

U Zagrebu je 2018. godina, veselo, uz glazbu, pjesmu i ples dočekana i na brojnim omiljenim adventskim lokacijama.

Na središnjem Trgu bana Jelačića uz glazbu, pjesmu, ples i tradicionalni ponoćni vatromet sa Zagrepčanima i njihovim gostima gradonačelnik Milan Bandić odbrojavao je posljednje minute 2017. i poželio sretnu 2018. godinu.

Glavni grad Hrvatske je već treću godinu zaredom proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi, pa su mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti Novu 2018. dočekali na trgovima u središtu grada, uz bogat zabavni program.

Splićani i njihovi gosti Novu 2018. dočekali su na prepunoj splitskoj Rivi uz veliki vatromet, a 15-tak minuta iza ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba fotografija “Marjan-simbol i inspiracija”.

Obraćajući se kratko nazočnima gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je kako će 2018. biti još bolja nego 2017. godina. Poželio je sreću, zdravlje i veselje svim Splićanima.

Istodobno s dočekom na Rivi, na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je Salsa plesni doček na otvorenom, gdje su uz latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežito inozemni turisti.

Najveći javni doček nove 2018. godine na otvorenom u Rijeci i ove godine tradicionalno je bio na Korzu, gdje se okupilo više tisuća Riječana i njihovih gostiju, a javni novogodišnji doček organiziran je i na Trsatu. Ovoga puta doček na otvorenom je organiziran i na Trsatskoj gradini, uz glazbu klape Nevera i nastup DJ Fishera.

Dubrovčani i njihovi gosti Novu 2018. godinu dočekali su na prepunom Stradunu uz koncert Dine Merlina, Songkillersa i Pravila igre, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Program dočeka počeo je na staru godinu Dječjim dočekom uz Djeda Mraza i vilenjake te tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.

Danas u podne na Stradunu će se održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a dva sata kasnije uslijedit će i međunarodna utrka DuRun10k.

Osječani su Novu 2018. godinu, uz dočeke u svojim domovima te brojnim ugostiteljskim objektima, tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića te, ove godine, i na Trgu Ivana Pavla II., kod osječke konkatedrale, u organizaciji grada Osijeka i sufinanciranje Osječko-baranjske županije. Točno u ponoć, uz vatromet i zvuke valcera, okupljenima su Novu godinu čestitali osječki gradonačelnik Ivan Vrkić te osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

U Varaždinu je više od 400 trkačica i trkača iz 11 zemalja u Novu godinu utrčalo na 40. izdanju varaždinske Novogodišnje utrke./HMS/

Najnovije