SASTALI SE MILANOVIĆ I DODIK

Hrvatska neće podržati jednostrane revizije Daytona, interes je jednakopravnost Hrvata, a važan dijalog predstavnika sva tri naroda

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz koji je u Zagreb došao upravo na poziv Milanovića.

Iz Ureda predsjednika RH  objavili su priopćenje o sastanku kojega prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Na sastanku se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini i njezinim euroatlantskim perspektivama, zatim o problemima u provođenju Daytonskog sporazuma te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka.

Foto: Ured predsjednika RH

Interes je Republike Hrvatske stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Daytonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Europi.

Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna dati svoj doprinos”, objavili su iz Ureda predsjednika ./HMS/

1 COMMENT

  1. Kako se moze govoriti o jednakopravnosti Srba, Bosnjaka i Hrvata dok Srbi imaju Republiku, a Bosnjaci i Hrvati nemaju. Bosnjaci teze da FBiH ostane sa njihovom snaznom prednoscu u upravljanju sto ce ako se ovako nastavi dovesti do potpune dominacije Bosnjaka u FBiH.
    Teznje i principi Daytona se ovako ili onako napustaju. Mislim da je jednakopravnost jedino moguca da BiH bude federacija 3 republike: srpska, bosnjacka i hrvatska.
    Krajnje je vrijeme da Hrvatski narodni sabor odluci o povratku na stanje prije Daytona i Vasinktona: Hrvatku Republiku Herceg-Bosnu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

FBI POKRENUO ISTRAGU

Paket s otrovnim ricinom upućen Trumpu

Paket koji sadrži otrovni ricin upućen američkom predsjedniku Donaldu Trumpu presreli su organi zakona, navode mediji. FBI i američka tajna služba, ovlaštena štititi predsjednika, pokrenuli...