HRVATSKA Mladen Džidić, bjegunac s Interpolove tjeralice uhićen u Sesvetama

Osuđeni ubojica Mladen Džidić, koji je od 7. siječnja ove godine u bijegu pa je za njim bila raspisana međunarodna crvena Interpolova tjeralica, uhićen je prije nekoliko dana u Hrvatskoj, doznaje “Dnevni avaz”.

Određen pritvor

Džidića su uhitili policijski službenici u Sesvetama, gdje se u protekla četiri mjeseca krio u jednom unajmljenom stanu. O tome je službeno obaviješten i Interpol Sarajevo, a Džidiću je u Hrvatskoj, kako doznaju sarajevske novine, određen i pritvor, koji je na snazi do 19. kolovoza.

Uhićen je nakon što je otkriveno da je prijetio smrću jednom državljaninu Hrvatske, zbog čega je i lociran u Sesvetama i lišen slobode. Potraživao se zbog teškog ubojstva.

Za njim je, podsjećamo, Županijski sud u Mostaru raspisao tjeralicu, jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića.

Džidić je koncem svibnja 2010. pred Županijskim sudom u Mostaru zbog ubojstva Obradovića, počinjenog 13. listopada 2009. iz koristoljublja, osuđen na 20 godina zatvora.

Prijetnje i tučnjave

No, zatvorska kazna poslije mu je nakon žalbe smanjenja, a prvobitno ju je služio u Kaznenopopravnom zavodu Zenica. Među Mostarcima poznat pod nadimkom Džida, ovaj osuđenik poznat je i zbog više ekscesa u mostarskom zatvoru, prijetnjama, tučnjavama…

Rođen je u Njemačkoj, u gradu Wuppertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Njemačke te Bosne i Hercegovine. Upitno je hoće li ga Hrvatska i kada isporučiti Bosni i Hercegovini s obzirom na to da ima dvojno državljanstvo.

U Njemačkoj locirana osoba istih podataka

Avaz doznaje da je Interpol Njemačke prije nekoliko dana obavijestio Interpol u Sarajevu da je osoba s podacima koji su navedeni za Džidića, locirana u toj državi. No, naknadno je utvrđeno da je riječ o osobi koja ima isto ime i prezime i ne dovodi se u vezu s ubojstvom, zbog čega je Džidić i bio na tjeralici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije