Hrvatski Medijski Servis

HRVATSKA Migrantica rodila u šumi, pomogli joj policajci

Foto: Ilustracija

Migrantica iz Iraka u visokom stupnju trudnoće, koja je sa suprugom ilegalno prešla državnu granicu i ušla u Hrvatsku, rodila je u šumi kod Gline žensku bebu. Beba je rođena prije dolaska Hitne pomoći koju su pozvali hrvatski policajci nakon što su ih zatekli u šumi, priopćila je u srijedu policija.

– Žena je bila u visokom stadiju trudnoće pa su policijski službenici, zbog trudova koje je osjećala, odmah pozvali Hitnu medicinsku pomoć obližnje bolnice. Međutim, trudnica se prije dolaska Hitne pomoći na mjestu događaja porodila. Žena i ženska beba koja je došla na svijet, vozilom Hitne pomoći prevezeni su u sisačku Opću bolnicu, priopćeno je iz sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Daljnjim provjerama je utvrđeno da je riječ o supružnicima iz Iraka koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Muškarac je prilikom policijskog postupka izrazio namjeru za traženjem azila i smješten je u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, dok su žena i dijete još u bolnici, navode iz PU sisačko-moslavačke./HRT/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte