HRVATSKA: IDS zbog Milanovića napušta koaliciju sa SDP-om

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je danas za HRT da je velika koalicija predvođena SDP-om za njih “više-manje gotova priča” te da ih je ta stranka na neki način izgurala prihvaćanjem predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića za premijerskog kandidata.

Ustavni sud jučer je zaključio da Milanović, dok obavlja predsjedničku dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima ni jedne političke stranke.

Paus je rekao da je važno pobijediti, ali da je to nužno napraviti na pošten i zakonit način. “Mi smo i jučer iskazali naš stav da treba poštovati odluke Ustavnoga suda i da se treba kloniti bilo kakvih predizbornih radnji koje idu u prilog jednoj stranci”, rekao je Paus.

“Što se tiče velike koalicije, mi nakon tih prvih razgovora nismo razgovarali niti sa SDP-om o nekakvim konkretnim stvarima, uvjetima ulaska u nekakvu koaliciju, tako da je za nas to više-manje gotova priča i SDP je prihvaćanjem Milanovića za kandidata za premijera ustvari i nas na neki način izgurao iz te priče”, dodao je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img