HRVATSKA Hvalili se automatskim oružjem po internetu pa uhićeni

Karlovački policajci uhitili su trojicu muškaraca zbog posjedovanja ilegalnog automatskog oružja, a do njih ih je doveo video objavljen na jednoj društvenoj mreži.

Zbog posjedovanja više komada oružja i municije, čije je posjedovanje, nabavka ili prodaja zabranjena, uhićena su dvojica državljana Srbije na privremenom boravku u Hrvatskoj stari 40 i 34 godine i državljanin Hrvatske star 62 godine.

Oni su predati pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu odvedeni pred Općinsko državno tužiteljstvo u Karlovcu, prenijela je Hina.

Na snimku s društvenih mreža vidi se nekoliko osoba kako pokazuju kako posjeduju automatsko oružje, zbog čega je policija, kako piše u priopćenju, pokrenula hitno kriminalističko istraživanje.

Na osnovu snimka je utvrđeno da je područje koje se vidi u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, te su ubrzo na području grada Karlovca pronašli tri muškarca koja se dovode u vezu s ovim događajem.

U sklopu kriminalističkog istraživanja na osnovu naloga sudije Županijskog suda u Karlovcu izvršen je pretres vozila i doma na području Karlovca kada je u jednom vozilu pronađeno više komada oružja i to automatska puška, automatski pištolj i pet pištolja raznih marki te odgovarajuća municija./H/HMS/

Najnovije

PRILOG RTV HERCEG BOSNE

Obilježena godišnjica stravičnog zločina Armije BiH u Dusini

Obilježena je 28. godišnjica zločina nad Hrvatima Dusine od strane Armije BiH i onih koje ovih dana brani ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković. Dok...