Hrvatska glazba Mostar organizira Školu glazbe za mlade

I ove godine Hrvatska glazba Mostar organizira Školu glazbe za mlade, projekt koji traje godinama unutar orkestra, a potiče duh kulturno-glazbenoga amaterizma. Svi mladi koji su zainteresirani za učenje sviranja puhačkih instrumenata i udaraljki, to imaju priliku naučiti u Hrvatskoj glazbi Mostar.

Osim što ćete u Glazbi naučiti svirati, imat ćete priliku upoznati mlade ljude koji su godinama dio orkestra, zajedno provode slobodno vrijeme, putuju, organiziraju razna druženja i slično. Postat ćete dio velike glazbene obitelji koja godišnje ima nekoliko stalnih nastupa/koncerata i moći sudjelovati na svim važnijim događajima u našemu gradu.

“Uistinu je jedinstvena prilika za mlade da nauče notalno sviranje puhačkih instrumenata koje nemaju priliku naučiti u okruženju, kao što su udaraljke, truba, trombon, tenor eufonij, bariton eufonij, korna. Broj je polaznika ograničen zbog dostupnih instrumenata. Svi polaznici instrumente dobivaju na korištenje od Glazbe”, poručuju iz Uprave Hrvatske glazbe Mostar.

Napominjemo, Hrvatska glazba Mostar najstariji je puhački orkestar u Bosni i Hercegovini. Osnovana je 1889. g. te ove godine slavi 130. godišnjicu postojanja, priopćeno je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Prije sedam godina posadio 200 sadnica aronije, sada posjeduje 1.500

Manja obiteljska gospodarstva budućnost su domaće proizvodnje, a jedno takvo je plantaža aronije u mjestu Vir kraj Posušja.Miro Lovrić je umirovljeničke dane posvetio uzgoju...