Hrvatska: Čačić osnovao Narodnu stranku- reformisti i podržao Josipovića

Narodna stranka – reformisti, koja je danas osnovana u Zagrebu, a Radimir Čačić aklamacijom izabran za njezina predsjednika, poduprla je predsjedničku kandidaturu Ive Josipovića koji im je zahvalio na potpori i poručio da će u drugom mandatu kao i do sada, činiti sve da Hrvatska bude bolja i uspješnija.

Predsjednik novoosnovane stranke Radimir Čačić rekao je, kako javlja Hrvatska televizija, kako osnivanje stranke proživljava emotivno i s ponosom te poručio da nova stranka nastavlja tradiciju narodnjaštva u hrvatskoj politici, odnosno, kako je rekao, tradiciju onih koji su vjerovali i djelima potvrđivali da je politika bez etičkih i moralnih vrijednosti, bezvrijedna politika.

Kao cilj reformista naveo je državu u kojoj sudstvo ne sudi u sprezi s politikom i podložno je mjerenju rada i rezultata, što danas nije. Zauzeo se i za djelotvorniji javni sektor i depolitiziranu administraciju i od politike odvojeno upravljanje javnim tvrtkama.

Za potpredsjednike Narodne stranke – reformisti izabrani su Natalija Martinčević i Petar Baranović, a za predsjednicu Središnjeg odbora Sandra Herman. kako su dvoje potpredsjednika i saborski zastupnici Čačićeve novoosnovana stranka postala je parlamentarnom.

Radimir Čačić bio je, kao predsjednik Narodne stranke, koja je dio vladajuće “Kukuriku” koalicije u Hrvatskoj, predvođene SDP-om, dopredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Hrvatske, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Nakon što je osuđen zbog prometne nesreće koju je izazvao u Mađarskoj, Čačić je podnio ostavku na dužnost vicepremijera i otiša na izdržavanje zatvorske kazne. dok je bio u zatvoru, smjenjen je, a potom i isključen iz Narodne stranke, čije je vođenje preuzela vesna Pusić, aktualna šefica hrvatske diplomacije./HMS/

Najnovije

ZAMJENIK MINISTRA OBRANE BIH

OKOLIĆ: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske

Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je prijeći u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana, izjavio je za RTRS zamjenik...