RUKOMET

Hrvatska bez Ljubušaka protiv Srbije?

Ljubušak David Mandić je u 47. minuti utakmice Hrvatske i Francuske u 1. kolu Europskog prvenstva dobio crveni karton nakon što je izravno u lice rukama udario jednog francuskog igrača.

No, osim crvenoga kartona Mandiću je češki sudac pokazao i plavi karton pa su se mnogi pitali što on znači.

Plavi karton uveden je u rukomet 2016. godine, a tiče se disciplinske mjere vezane uz isključenje.

U slučaju plavog kartona izvještaju utakmice bit će dodana pisana izjava o incidentu na temelju koje će dodatno odlučivati disciplinska komisija, prenosi Index.hr

U prijevodu, Mandić bi mogao biti teže kažnjen zbog ovog prekršaja što znači da će vjerojatno i propustiti utakmicu protiv Srbije koju Hrvatska igra u subotu.

Ništa tu nije bilo. Nisam imao nikakve zle namjere, jednostavno sam malo spustio težište i agresivno sam izletio. Dogodi se, no šta je – tu je, objasnio je Mandić nakon utakmice.

Odigrali smo borbenu utakmicu, dali smo sve od sebe. Nismo se dobro snašli na početku, griješili smo u obrani 5-1, imali smo tehničke greške u napadu i nerealizirane šuteve. Kad je ušao Srna, dobro smo igrali 5-1 obranu, tako da smo im stvorili puno problema, osvrnuo se Mandić na utakmicu te dodao:

Moramo pokazati sada karakter, već smo pričali u svlačionici da nećemo nikome prije utakmice reći da su bolji, već da ćemo se boriti, a to smo i napravili. Stvarno smo se borili 60 minuta, ali presudilo je njihovo iskustvo, zaključio je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije