Hrvati uspijeli izabrati svog predstavnika: Josip Jerković dopredsjednik RS


Kandidat koalicije Hrvatskog narodnog sabora Josip Jerković najvjerojatinji je pobjednik izbora za potpredsjednika Republike Srpske iz reda Hrvata, nakon što je četiri godine tu dužnost obnašao Emil Vlajki izabran pretežito glasovima Srba.

Prema posljednjim izbornim rezultatima koje je iznijelo Središnje izborno povjerenstvo BiH Jerković ima gotovo 800 glasova više te je tako već izvjesno tko je pobjednik, piše Dnevnik.ba.

Na osnovu do sada pebrojanih glasova, a zahvaljujući glasovima u odsustvu, preko mobilnih timova i iz DKP mreže kandidat koalicije HDZ BiH, HSS, HKDU BIH, HSP Herceg Bosne, prešao je u vodstvo.

Vlajki je dobio samo tri glasa iz dijaspore, Jerković 1.992 glasa. Bez glasova birača upućenih putem pošte i u odsustvu Vlajki ima 3.034 glasa, a Jerković 1.841. Na osnovu ukupnog broja glasova, odnosno obrađenih listića, Jerković sada ima 3.833 glasova, a Vlajki 3.037.

Vlajkija je kandidirala Partija ekonomske i socijalne pravde, čiji je predsjednik. Dužnost potpredsjednika RS-a je obavljao u prethodne četiri godine.

Najnovije

UKRAJINCI

Spriječili smo ruski atentat na našeg ministra obrane

Dva muškarca koja su radila za ruske obavještajne agencije uhićena su zbog planiranja atentata na ukrajinskog ministra obrane i šefa ukrajinske vojne objavještajne službe,...