HRS: Smjena ministara HDZ1990 – trgovina na račun poreskih obveznika

Smjena ministara HDZ1990 u HNŽ, samo četiri mjeseca prije izbora još jednom je demaskirala licemjernost političkih aktera u našoj županiji, smatra Hrvatska republikanska stranka, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Smjena je, navodi se u priopćenju ove stranke, nastupila iz isključivo političkih i stranačkih razloga, nipošto zbog eventualnog boljeg budućeg rada Vlade.

-Ono što je sramotno i pogubno je način trgovine s bošnjačkim političkim strankama i preuzimanje osnivačkih prava RMC “Dr. Safet Mujić” (oko 6 milijuna maraka duga) u istočnom Mostaru i općoj bolnici u Konjicu (12 milijuna duga), što je bila cijena bošnjačkih ruku u Skupštini, priopćeno je iz HRS-a.

HRS navodi u priopćenju kako “Vodeća stranka Hrvata u HNŽ, HDZ BiH, ima politički legitimitet većinskog odlučivanja u ime Hrvata u HNŽ, ali nema legitimitet ponašanja kao da je HNŽ njihovo privatno vlasništvo, braneći hrvatske interese preuzimanjem duga bošnjačkih institucija.

-Hoće li se dogoditi i preuzimanje osnivačkih prava u bolnicama u Srednjoj Bosni? Dakle ništa drugo nego trgovina foteljama koja će nas skupo koštati. Kao da ne postoji sutra, nego je bitan samo postojeći mandat i da se iscrpi sve što se može iz proračuna županije, naravno, za stranačke potrebe. Ipak je izborna godina, pita se HRS.

U priopćenju Hrvatske republikanske stranke dalje se kaže:- Predstavnici bošnjačkih stranaka, počevši od SDA, SBB-a, SzBiH, pa do SDP-a, digoše obje ruke za ovakav razvoj situacije, a netom nakon toga otiđoše pripremati tribinu o ugroženosti i „Stanju i perspektivama Bošnjaka u Mostaru“, zajedno s vijećem kongresa bošnjačkih intelektualaca u studentskom hotelu Mostar. Svi ste pozvani 17.6.Jednako tako, niti HDZ1990 ne treba glumiti neku žrtvu. Zar nisu oni sami raskinuli koaliciju s HDZ-om BiH za sve razine, na Središnjem odboru u Tomislavgradu u prosincu 2013.? Ova stranka je jedva dočekala 2011. godine, unatoč lošem izbornom rezultatu, ući u vladu HNŽ i tobože „odgovorno djelovati za svoje birače“, što je u praksi značilo dizanje ruku za sve ono što naloži HDZ BiH. Počevši od Proračuna i Programa rada vlade koji nisu tretirali nijedan strateški razvojni projekt, nego se kupovao socijalni mir, pa do komercijalnog kredita u iznosu od 14 milijuna KM (u roku od sedam godina otplate vratiti će se uz ovaj iznos i 4 milijuna kamata). Ministri iz HDZ-a 1990 za sve digoše ruke, ne zajedno s HDZ-om BiH, nego prije HDZ-a BiH.

HRS se pita rreba li podsjećati na sramotno glasovanje u Domu Naroda FBiH vezano za protuustavne izmjene Zakona o proračunima.- Izaslanici HDZ 1990 u Domu naroda  Luka Faletar i Mićko Bandur, zajedno s kolegama iz HDZ-a BiH, u Mostaru «instaliraše» dogradonačelnika, unatoč činjenici da su bili upoznati s protuustavnom prirodom ovih izmjena Zakona o proračunima. Umjesto da glume žrtve teorija zavjera, neka u HDZ-u 1990 preuzmu odgovornost svojih katastrofalnih političkih poteza, stoji u priopćenju HRS-a.

-Ovakav razvoj situacije u HNŽ može malo koga iznenaditi, jer smo navikli da je politika isključivo borba za vlast i beneficije. Došlo je vrijeme da se stane u kraj takvom vidu političkog djelovanja, jer cijena koju narod plaća prelazi granice podnošljivosti, navodi HRS. HRS se zalaže za politiku kojoj nije cilj vladati, nego mijenjati društvo na bolje, a to ćemo dokazati i pokazati. -Ovim putem se „zahvaljujemo“ političkim akterima u HNŽ što su nam raskrčili ogroman politički prostor za djelovanje i politički uspjeh, stoji na kraju priopćenja HRS-a./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...