PUN SAMOPOUZDANJA

Hrgović: “Čvrsto vjerujem u svoju pobjedu, nokautirat ću Grka!”

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović dobio je novog protivnika. Čeh Ondrej Pala otkazao je meč, a pred El Animala će u subotu 26. rujna izaći Grk Alexandre Kartozia. Riječ je o boksaču koji ukupno ima 10 profesionalnih borbi, 8 pobjeda, jedan poraz i jedan meč bez pobjednika.

Žao mi je što se Pala ozlijedio, pašu mi što iskusniji i jači boksači. Međutim, moj profesionalni skor nije mnogo veći od Kartozijinog, Riječ je o brzom, jakom i opasnom boksaču. Od 8 pobjeda, 7 ih je postigao nokautom. To dosta govori o njemu. Čvrsto vjerujem u svoju pobjedu. Nokautirat ću ga! Međutim, u isto sam vrijeme i oprezan. Svakom meču pristupam kao da se borim za naslov svjetskog prvaka, bez obzira na skor boksača i sve ostale priče!- rekao je Filip Hrgović   za Jutarnji list.

Nadajmo se da će Filip u subotu što prije pobijediti Grka, odnosno da meč neće dugo trajati kako bi naš boksač ostao što svježiji. Poslije meča s Kartozijem, za samo mjesec dana Hrgović se bori protiv Rydella Bookera (26-3-0) u SAD-u.

Važno je da Filip ostane aktivan. Zato smo mu i pokušali organizirati meč s Čehom Palom, nakon što je sudar s Bookerom odgođen zbog pandemije. Čeh je u međuvremenu nažalost otpao, međutim, Grka Kartoziju nikako se ne smije podcijeniti. Riječ je o nokauteru. To je jedan od onih mečeva gdje Filip može mnogo toga izgubiti, a malo toga dobiti. Ako ga Filip pobijedi, neki će reći da je to bilo očekivano, a ako izgubi, čudit će se kako je izgubio od boksača s manjim skorom. No, bez obzira na to, Filip mora ostati aktivan jer je na putu prema tituli i ne smije ispasti iz ciklusa treninga i borbi. Sve će se to isplatiti jednog dana. – rekao je Željko Karajica, menadžer Filipa Hrgovića./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NA SPOMENDAN KRALJIČINE SMRTI

U Mostaru sjaji lik kraljice Katarine Kosače

Hercegovske kćeri i sinovi danas su obilježili 542. godišnjicu smrti kraljice Katarine Kosače – Kotromanić posjetom njenog rodnog Stjepan-grada u Blagaju i projekcijom na...