HPD Prenj organizira uspon sa noćenjem na vrhu Čvrsnice

HPD Prenj 1933 Mostar planira uspon sa noćenjem na Pestibrdu, 2039 m visokom vrhu Čvrsnice, koji se rijetko obilazi jer je zabačen. Polazak je u subotu 3.8.2019. u 6:00 sa stadiona.

Pravac puta Mostar-Jablanica-Doljani-Muharnica. Prijevoz je privatnim autima, s tim da je zadnjih 3,5 km od Risovca do Velike Vitlenice makadam. Od Vitlence 1470 m do Doma na Vilincu 1900 m gdje će se napraviti pauzu i obnoviti zalihe vode na vreli Janječak, imamo oko 3 sata.

Ispod Peharovih stanova skreće se na grublju i rjeđe markiranu stazu prema Kulidžanovima stanovima, ostacima žandarske kućice do Ledenog jezera 1780 m gdje ćemo obnoviti zalihe vode. Iznad ovog jezera je skliski sipar i oko 2 km grebenske staze pod klekom do vrha. Kako je ukupno trajanje uspona 8 sati, na vrhu je predviđeno noćenje pod šatorima čiju težinu možete međusobno razdijeliti.

Tempo uspona će biti lagan, a na vrhu možemo ispeći koju kobasicu i grijati se uz vatru. Ujutro spremanje šatora, doručak i povratak u Mostar u popodnevnim satima.

Ukoliko prognoza bude kišna izlet se otkazuje.

Prijave na mob. 063/525-155 – Zoran Bošnjak./HMS/

Najnovije

KORONA-PANICI JE KRAJ?

I Lauc i Đikić se slažu – nema potrebe za brojanjem zaraženih

Broj pozitivnih PCR testova nije skroz pouzdan pokazatelj broja oboljelih od Covida-19, što se vidi po velikom nesrazmjeru broja potvrđenih slučajeva i umrlih u...