UNATOČ ZAKONSKIM OGRANIČENJIMA HP Mostar u prvom polugodištu 2019. ostvarila pozitivan poslovni rezultat

HP Mostar je u prvom polugodištu 2019 god. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostvarila 4,5 % veće poslovne prihode, što nominalno iznosi povećanje za 552.200 KM. U promatranom razdoblju HP Mostar je ostvario ukupne prihode u iznosu od 12.939.200 KM, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Poslovni rashodi su u prvom polugodištu 2019 god. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine ostali na istoj razini, i iznose 12.855.995 KM.

EBITDA (dobit prije poreza, kamata, amortizacije) je značajno porasla i to za 223,5% u odnosu na isto razdoblje 2018 god. i iznosi 802.500 KM, navodi se u priopćenju za javnost HP Mostar.

Ukupni bruto dobit u prvom polugodištu 2019 god. ostvarena je u iznosu od 83.200 KM. Broj zaposlenih na dan 30.6.2019 god je 696 radnika i u odnosu na isto razdoblje prethodne godine predstavlja povećanje od 1,3 % odnosno 9 radnika više.

„Zadovoljni smo ostvarenim poslovnim rezultatom za prvo polugodište 2019 god. Ono je plod rada i truda svih radnika Hrvatske pošte Mostar i na ovo smo posebno ponosni, keže predsjednika Uprave HP Mostar Mate Rupčić.

Ističe kako je u ovoj godini HP Mostar pokrenula nekoliko regionalnih projekata poput projekta PostCash – slanje novca, koji je kreiran posebno za EU tržište, te od ovog projketa očekuju u budućnosti značajne prihode.

-Dio koji nas zabrinjava u Upravi Društva jest činjenica da nam Univerzalna poštanska usluga stvara gubitke, a ista je cjenovno pod kontrolom Države i zakonom je propisana obveza pružanja ovih usluga. Samo u prvom polugodištu 2019 god. gubitak od Univerzalne usluge prema našim izračunima iznosio je cca. 615.000 KM, upozorava Rupčić.

On napominje kako u suradnji s predsjednikom Sindikata Hrvatske pošte Mostar Berislavom Babićem poduzima HP Mostar poduzima značajne aktivnosti na rješavanju ovog problema, te očekuje od Vlade Federacije BiH da razmotri zahtjev za pokrivanjem ovih gubitaka.

-Imamo zakonsko uporište i vjerujem da će Vlada FBiH pokazati spremnost da osigura sredstva i omogući nam da još kvalitetnije pružamo uslugu od općeg gospodarskog interesa, a samim tim i poboljša položaja radnika u Pošti, kaže predsjednik Uprave Hrvatske pošte Mostar Mate Rupčić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Dobro i često pranje zuba važno je za očuvanje srčanog zdravlja

Većina naših svakodnevnih zadataka ne zahtijeva mnogo razmišljanja. Stvari poput tuširanja, jedenja i korištenja kupaonice nam prirodno dolaze, ali što ako postoji efikasniji način...