ZNAKOVITA PORUKA VISOKOG VOJNOG DUŽNOSNIKA IZ BRČKOG

HOUDET: Sigurnosna situacija u BiH nije onakva kakvom su nam je predstavili pojedini mediji, nema potrebe za NATO trupama!

Zamjenik načelnika stožera Vrhovnog zapovjedništva savezničkih snaga za Europu Brice Houdet u razgovoru s predsjednikom Skupštine Brčko distrikta Sinišom Milića rekao je da smatra da nije pogoršana sigurnosna situacija u državi i distriktu i da je to samo politička retorika, te da ne vidi potrebu za raspoređivanjem NATO trupa u Brčkom.

“Kada se vratim u Bruxelles veleposlanicima mogu reći da ne postoji sigurnosna prijetnja Brčko distriktu i da situacija nije onakva kakvom su nam je predstavili pojedini mediji i ljudi”, rekao je Houdet, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta, prenosi Srna.

On je dodao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se sačuva mir u Bosni i Hercegovini i distriktu Brčko.

Milić je u razgovoru sa Houdetom u Brčkom istaknuo da je sigurnosna situacija u distriktu stabilna, te da je bio iznenađen pozivom pojedinih političkih subjekata u BiH na raspoređivanje NATO trupa u Brčkom.

“Moj utisak je da nijedan narod u distriktu nije za ratnu opciju. Većina stanovnika spremna je da putem dijaloga radi na unapređenju života u ovoj lokalnoj zajednici. Znamo da razgovor između sva tri naroda nema alternativu jer smo ovdje odnos izgradili upravo na dijalogu”, dodao je Milić.

On je napomenuo da vlast u distriktu ima dobru suradnju sa supervizorom za Brčko i Lot timom EUFOR-a, kao i policijom Brčko distrikta koja profesionalno rješava sve probleme, navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije