HOROR U ZAGREBU Muškarac na Savskom nasipu ženi prerezao vrat

Hrvatska policija je objavila detalje o teškom ubojstvu žene koje se sinoć dogodilo na savskom nasipu, nedaleko od Sveučilišne bolnice u Blatu, u Novom Zagrebu.

“Jučer, 6. svibnja oko 19.20 sati u Novom Zagrebu, na Jadranskoj aveniji, na nasipu u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice, prema do sada prikupljenim informacijama muškarac je nožem usmrtio žensku osobu. Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom odmah je stavljen pod nadzor policije.

Na mjestu događaja je obavljen očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe za očevide i kriminalističku tehniku. Nakon obavljenog očevida, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku”, objavila je zagrebačka policija.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je ženu navodno porezao po vratu. Muškarac je sam pozvao policiju, neslužbeno se doznaje. Izvori N1 kažu da se još uvijek utvrđuju okolnosti ubojstva, kao i odnos između muškaraca i žene koju je ubio. Potvrđeno im je da su se poznavali.

Slučaj je evidentiran kao teško ubojstvo ženske osobe, točnije kao femicid. Riječ je o novom kaznenom djelu za koje Kazneni zakon koji je izmijenjen prošli mjesec predviđa najnižu kaznu od 10 godina zatvora.

U nastavku kriminalističkog istraživanja provjerit će se je li doista riječ o rodno uvjetovanom ubojstvu ili je pak motiv bilo nešto drugo. Istražitelji mogu u bilo kojem trenutku promijeniti kvalifikaciju kaznenog djela./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img