GLAVNI INSPEKTOR GP BiH

HOFFMANN ZA HMS: Informacija Žurnala neistinita, kreirana s ciljem uznemiravanja javnosti – ima elemente kaznenog djela

Povodom informacije objavljene na sarajevskom portalu Žurnal, da nema šatora na većini prijelaza u Zapadnoj Hercegovini na osnovu, kako je navedeno, procjene ravnatelja Granične policije BiH Zorana Galica, zatražili smo pojašnjenje od Glavnog inspektora Granične policije BiH Svevlada Hoffmanna. Hofmann je za Hrvatski Medijski Servis kazao da je informacija neistinita i tendenciozna s ciljem uznemiravanja javnosti, zbog čega je mišljenja da postoje elementi kaznenog djela.

“Predmetna je informacija u cijelosti neistinita,tendenciozna i ista je kreirana u cilju ozbiljnog uznemiravanja javnosti radi čega ista, mišljenja sam, ima elemente kaznenog djela”, kaže Hoffmann

Glavni inspektor GP BiH za HMS kaže da Galić nije mogao vršiti procjenu na kojim će se graničnim prijelazima nalaziti šatorske karantene.

-Gospodin Galić i da je htio nije bio u mogućnosti procjenjivati koji će granični prijelazi biti opremljeni šatorskim izolatorija, kazao je Hoffmann odgovarajući na tvrdnju portala Žurnal.info da je procjenu na kojim će se graničnim prijelazima u bih nalaziti šatorski izolatoriji donio Zoran Galić, direktor Granične policije BiH.

Hoffmann pojašnjava da takvo nešto jednostavno nije moguće jer na sastanku na kojem se u Ministarstvu obrane BiH odlučivalo o predmetnim graničnim prijelazima Galić nije ni nazočio.

“Podsjetit ću autore dezinformacija da je na predmetnom sastanku održanom 19.3.2020. u prostorijama Ministarstva obrane BiH, uz domaćina Senada Mašovića, Načelnika Zajedničkog Stožera Oružanih snaga BiH, ispred Granične policije BiH nazočili Fahrudin Halač zamjenik ravnatelja i Pero Milivojević, v.d.načelnika Uprave za operacije”, rekao je Hoffmann dodajući:

-Predstavnici Granične policije BiH su prihvatili prijedlog rasporeda šatorskih izolatorija točno onako kako im je i predloženo od strane general-pukovnika Mašovića”, kazao je Glavni inspektor GP BiH za HMS.

Podsjećamo, internetski portal Žurnal objavio je članak naslovljen ČUDNA PROCJENA DIREKTORA GRANIČNE POLICIJE ZORANA GALIĆA: Nema šatora sa karantenom na većini prijelaza u Zapadnoj Hercegovini u kojemu se tvrdi da je direktor Granične policije BiH, Zoran Galić, donio odluku da na većini graničkih prijelaza u zapadnoj Hercegovini nema šatorskih karantena te da ti granični prijelazi (izuzev Bijače na kojoj je smješten izolatorij) “nesmetano rade”./B. G./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img