SAVJETNIK RAVNATELJA GRANIČNE POLICIJE BiH

Hoffmann potvrdio da je Galić tužio Vladu FBiH jer ga dvije godine izbjegava imenovati ravnateljem FUP-a

Svevlad Hoffmann, savjetnik Zorana Galića, ravnatelja Granične policije BiH, rekao je u programu sarajevske televizije „O kanal“ da je Galić podnio tužbu protiv Vlade Federacije BiH koja ga, kako kaže, već gotovo dvije godine izbjegava imenovati ravnateljem Federalne uprave policije (FUP), piše Hrvatski Medijski Servis.

Hoffman je podsjetio da je Galić, na natječaju kojega je proveo Neovisni odbor Parlamenta Federacije BiH, bio prvorangirani kandidat za čelno mjesto FUP-a.

Galićev savjetnik dodaje da je ovdje na sceni flagrantan primjer miješanja politike u operativne nadležnosti FUP-a.

-Apsolutno su ispunjeni svi uvjeti i da je federalni ministar unutarnjih poslova (Aljoša Čampara, op.) postupao po zakonu morao je taj prijedlog proslijediti Vladi FBiH, rekao je Hoffmann pojasnivši da se Vlada FBiH morala izjasniti o listi od pet najbolje rangiranih kandidata koju predvodi Zoran Galić te formalno-pravno odabrati ravnatelja FUP-a.

S obzirom na to da su se, kako kaže Hoffmann, iscrpile sve druge mogućnosti, Galić je putem svog odvjetnika bio prisiljen podnijeti tužbu.

-On traži da se zakonom propisana procedura okonča na jedini mogući i ispravan način, onako kako ju je propisao Zakon o unutarnjim poslovima FBiH, a koji nažalost ne poštuje niti Vlada FBiH, niti ministar unutarnjih poslova FBiH, kazao je Hoffmann./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZA ONE KOJI NE ZNAJU ILI SE PRAVE LUDI

Tko su legitimni predstavnici i zbog čega bez legitimnog predstavljanja nema demokracije?

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je za N1 kako termin "legitimno predstavljanje" ne postoji na "Wikipediji i drugim mjestima", ali da tamo...