HMS DOZNAJE

Hoffmann kazneno prijavio Avdića jer je Hrvate i Srbe, u sigurnosnim strukturama BiH, optužio da su špijuni Beograda i Zagreba

Granična policija BiH proslijedila je Tužiteljstvu BiH kaznenu prijavu koju je glavni inspektor te državne policijske agencije, Svevlad Hoffmann, podnio protiv novinara Avde Avdića, glavnog urednika portala „Istraga.ba“, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti”, jer je javno iznio tvrdnju da dvije trećine službenika u institucijama BiH rade za interese susjednih država, Hrvatsku i Srbiju, doznaje Hrvatski Medijski Servis.

Hoffmann je ovu prijavu podnio jer smatra da je Avdić kao gost emisije „Novi dan“ urednice Sanele Dujković, koja je emitirana 19. siječnja u programu sarajevske N1 televizije, svojom izjavom koja je plasirana u formi tvrdnje a ne pretpostavke, uznemirio javnost u BiH te poticao na razdor između konstitutivnih naroda.

„Ajmo biti realni odmah na početku, dvije trećine službenika u institucijama, što sigurnosnim, što drugim političkim institucijama BiH, radi za susjedne države. Jedna trećina radi za Republiku Hrvatsku i sluša upute iz Zagreba. Druga trećina radi za Beograd i sluša upute iz Beograda“, rekao je Avdić u programu N1 televizije.

Hoffmann drži da je Avdić ovom izjavom dvije trećine zaposlenih, u prije svih sigurnosnim institucijama u BiH, lažno označio špijunima i veleizdajnicima u BiH.

U prijavi glavnog inspektora GP BiH stoji i da Avdić, bez ijednog argumenta u prilogu svojoj neistinitoj izjavi, na javnom i veoma gledanom tv kanalu, promiče neistinitu tezu o „izdajničkim” sigurnosnim strukturama u BiH „u službi Zagreba i Beograda”, izuzev po, kako je naglasio, „jedne trećine koja radi u interesu BiH”.

-Na taj način Avdić kod građana BiH izaziva razdor i uznemirenost, potiče netrpeljivost prema konstitutivnim narodima, projektirajući javno, prije svega sigurnosne agencije BiH, kao izvorišta špijunaže i veleizdaje, navodi se u Hoffmannovoj prijavi koju je Granična policija proslijedila Tužiteljstvu BiH.

Hoffmann, koji je HMS-u potvrdio da je podnio spomenutu prijavu, je mišljenja da glavni urednik portala Istraga.ba takvim izjavama, pred mnoštvom građana BiH, pa i međunarodnom javnošću, usmjerenim na poticanje nezadovoljstva i bijesa građana BiH prema vlastitim sigurnosnim strukturama u kojima rade „kolaboracionisti Zagreba i Beograda”, potiče netrpeljivost prema konstitutivnim narodima iz čijih redova dolaze ovi zaposlenici u institucijama BiH.

Konkretno, ta se netrpeljivost, kako je pojašnjeno u prijavi, odnosi prema Hrvatima i Srbima, imajući u vidu da je navodnu suradnju Avdić stavio u kontekst suradnje dvije trećine zaposlenih u institucijama u BiH koji „kolaboriraju sa Zagrebom i Beogradom”. /B. G./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PODACI ZA VELJAČU

Potrošačka košarica gotovo 2 tisuće KM, pokrivenost plaćom ispod 50 posto

Sindikalna potrošačka košarica koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za mjesec veljaču 2021. godine iznosi 1.988,56 KM i za 55,67 KM...