Sve vijesti

HNK Mostar

HNŽ: Od ponedjeljka 100 mladih dobiva posao

Zahvaljujem građanima Hercegovačko-neretvanske županije koji su, u ovim teškim danima za ljude na poplavljenim područjima, pokazali spremnost nesebično pomoći. Ponosim se načinom na koji su naši građani priskočili u pomoć stradalima i što ta spremnost i dalje postoji“, kazao je na  press-konferenciji Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Govoreći o pomoći koja je iz Hercegovačko-neretvanske županije upućena na poplavljena područja,  Lasić je istaknuo kako je do sada upućeno više od 300 tona pomoći, te organiziran odlazak više od 500 dragovoljaca koji pomažu u normaliziranju života na tim područjima.

„Danas je sve izraženija potreba za stručnom liječničkom i veterinarskom pomoći, te mogu reći kako je naše Ministarstvo zdravstva već na teren uputilo četiri tima epidemiologa, a  osam timova čeka na odlazak“, kazao je Lasić.

„Na žalost, poplave koje su nas zadesile negativno su se odrazile na prihode našega proračuna, tako da smo jučer okončali isplatu plaća proračunskim korisnicima za travanj“, kazao je Lasić, dodajući kako uskoro očekuje sredstva koja prema Zakonu o vodama pripadaju ovoj županiji i koja će pomoći da se ozbiljno financijsko stanje proračuna dijelom stabilizira. Podsjetio je, također, kako su Vladi na naplatu stigli i računi za štetu pričinjenu u vandalskom devastiranju zgrade Vlade i drugih objekata u Gradu Mostaru, što je dodatno doprinijelo teškom financijskom stanju županijskog proračuna.

Govoreći o okončanju procesa izbora vježbenika koji se provodi prema Programu zapošljavanja vježbenika u 2014. godini, a sufinancira iz sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje putem Službe za zapošljavanje HNŽ, premjer HNŽ Denis Lasić je kazao kako su „stvoreni uvjeti da, od ponedjeljka i u sljedećim danima, stotinu mladih ljudi počne raditi u tijelima Vlade kako bi stekli prvo radno iskustvo, mogućnost polaganja stručnog ispita i na taj način lakše mogli doći do stalnog radnog mjesta“./HMS/

Najnovije

PIC DODIKU:

Prekinite s politikom nepriznavanja i nesuradnje sa Schmidtom

Veleposlanici zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (UO PIC) ponovo iskazuju svoju čvrstu i dosljednu podršku mandatu visokog predstavnika Christiana Schmidta i Uredu...