Sve vijesti

MOSTAR

HNŽ danas dobiva novu Vladu, sjednica Skupštine zakazana za 13 sati

Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na kojoj bi trebala biti potvrđena nova županijska vlada održat će se danas u velikoj dvorani Skupštine u Mostaru (Ulica Jakova Baruha Španca br. 2).

Kako je najavljeno, sjednica Skupštine počinje u 13 sati.

Višemjesečni pregovori političkih stranaka oko formiranja nove vlade u Hercegovačko-neretvanskoj županiji konačno su uspješno završeni, potvrdio je sinoć Feni jedan od članova pregovaračkog tima.

Sporazum o formiranju nove Vlade koja bi trebala biti potvrđena na današnjoj sjednici županijske skupštine, sinoć su u Mostaru potpisali predstavnici HDZ BiH, SDA i SDP-a.

Ove tri stranke činit će parlamentarnu većinu i imaju dovoljno ruku za potvrdu nove Vlade HNŽ-a, koja se kao i u Srednjobosanskoj županiji bira dvotrećinskom većinom, s 20 od 30 ruku u Skupštini.

Sudeći prema postignutom sporazumu, HDZ BiH s 11 ruku, SDA koji ima sedam i SDP s tri zastupnika, potvrdit će danas novu Vladu HNŽ-a./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...