Sve vijesti

HNK Mostar

HNS osuđuje napad na Kukića, ali i proglašavanje određenih stranaka krivcima za taj napad

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH najoštrije osuđuje fizički napad na prof. Slavu Kukića te poziva mjerodavna policijska tijela da poduzmu sve potrebne aktivnosti za otkrivanje počinitelja, priopćeno je iz ureda za informiranje HNS-a.

HNS osuđuje, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, i sve češće slučajeve nasilja prema javnim i ne samo javnim osobama, koje pojedinci, interesne i političke grupacije nažalost koriste kao sredstvo u već započetoj političkoj kampanji i za ostvarenje svojih političkih ciljeva.

-Ne ulazeći u stvarne motive ovog konkretnoga slučaja, koji je za svaku osudu, posebno što se dogodio na Sveučilištu koje treba uživati punu autonomiju i sigurnost, isto tako osuđujemo i izjave političkih stranaka, udruga i pojedinca koji unaprijed i bez rezultata istrage proglašavaju krivcem određene političke stranke, navodi se u priopćenju ureda za informiranje HNS-a.

HNS BiH apelira na punu odgovornost svih u javnim istupima kako bi sigurnosne snage mogle raditi profesionalno i bez pritiska na razotkrivanju ovoga kao i drugih slučajeva nasilja. -Stvaranje ozračja straha i nesigurnosti je plodno tlo za nove akte nasilja u cijeloj zemlji, a što svakako treba spriječiti, navodi se u priopćenju.

Iz HNS-a BiH poručuju kako su uvijek u svom političkom djelovanju i u ovom konkretnom slučaju ovakve oblike društveno neprihvatljivog i devijantnog ponašanja, osuđivali i prepustili nadležnim institucijama kako bi ih stavili u okvire zakona, zaštite građana i njihove imovine, te budućnosti generacija koje dolaze, navodi se u priopćenju Hrvatskog narodnog sabora./HMS/

Najnovije