HNS: Iz Mostara se organizira odlazak na komemoraciju za žrtve Bleiburške tragedije u Macelj

U povodu komemoracije Bleiburške tragedije i križnih puteva hrvatskoga naroda, u subotu 18. svibnja, u 12.15 sati, u Macelju, u crkvi Muke Isusove, sveto misno slavlje predvodit će mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Kao i prethodnih godina uoči svibanjske komemoracije Pododjel za Drugi svjetski rat i poraće Hrvatskog Narodnog sabora organizira jednodnevno putovanje na obilježavanje sjećanja na najveću tragediju hrvatskog naroda.

Polazak je planiran 18. svibnja u 2.00 sata ujutro s Trga hrvatskih velikana ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače, a povratak po završetku svetog misnog slavlja. Svi koji žele ići mogu se prijaviti na kontakt broj 063 689 186.

Prijevoz je besplatan!

Organizatori mole da se prijave izvrše na vrijeme i ovim putem pozivaju sve koji su u mogućnosti da se pridruže ovom tradicionalnom hodočašću na Macelj, na mjesto koje je poznato kao najveće stratište civila i svećenstva u Hrvatskoj, poslijeratnih dana 1945. godine, objavio je Pododjel za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img