Hrvatski Medijski Servis

HNK Mostar u koprodukcijskoj predstavi o Aleksi Šantiću

Narodno pozorište Mostar, Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i Narodno pozorište Republike Srpske koprodukcijski su partneri na predstavi “Što te nema”. Ovo je prvi put u povijesti da se postavlja jedan kazališni komad u kojem se govori o životu poznatoga mostarskog pjesnika Alekse Šantića.

Marijana Aracki je autorica teksta, a režiju potpisuje poznati beogradski glumac i redatelj Erol Kadić. Scenografkinja predstave je Dragana Purković Macan, a kostimografkinja Ivana Ristić. U predstavi igraju glumci tri kazališne kuće: Бојан Колопић i Ljiljana Čekić iz Narodnog pozorišta RS Banja Luka; Serif Aljic, Jasmin Krpo, Ajla Hamzic i Vedran Vilogorac iz Narodnog pozorišta Mostar te Ivan Skoko iz Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Premijerne izvedbe bit će odigrane u Narodnom pozorištu Mostar 11. listopada, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostar 15. listopada, a u Narodnom pozorištu Republike Srpke Banja Luka 24. listopada.

Izvršni producent je mostarski Gradski odbor SPKD “Prosvjeta”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte