Hrvatski Medijski Servis

HMS SAZNAJE Slovenija danas izručuje BiH Ramu Brkića, bivšeg komesara policije USŽ

Ramo Brkić, danas će biti izručen BiH

Bivši komesar policije Unsko-sanske županije Ramo Brkić, bit će danas izručen Bosni i Hercegovini, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Brkić bi trebao stići redovitim letom Adria Airways čiji zrakoplov iz Ljubljane slijeće na sarajevsku zračnu luku u 14.30 sati, saznaje HMS. Brkić koji je pobjegao iz Bosne i Hercegovine 27. veljače. 2016. godine, uhićen je u Sloveniji, krajem svibnja.

Interpol je te iste godine po nalogu Suda BiH raspisao crvenu tjeralicu za odbjeglim komesarom nakon što se na Sudu BiH nije pojavio na nekoliko ročišta u procesu koji se vodi protiv njega, sutkinje Azre Miletić i Senada Šabića.

Bivši komesar policije Unsko-sanske županije Ramo Brkić koji je pravomoćno osuđen na 11 godina zatvora zbog zlouporabbe položaja i ovlasti, te proizvodnje i trgovine drogom nekoliko dana prije početka služenja kazne napustio je BiH.

On je tog 27. veljače 2016. u 5:00 sati prešao granični prelaz Izačić nakon čega se uputio prema Zagrebu. Nekoliko sati kasnije Brkić se ukrcao u avion na zagrebačkom Aerodromu Pleso i napustio Hrvatsku. Od tada mu se gubio svaki trag.

Podsjetimo, Apelacijsko vijeće Suda BiH pravomoćno je osudilo Brkića na 11 godina zatvora zbog organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenim prometom drogom, te zlouporabom položaja, dok je Senad Šabić u istom predmetu osuđen na 10 godina.

Brkić je na izdržavanje kazne trebao biti upućen 9. ožujka 2016.

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte