VELIKA NEIZVJESNOST U ŽZH

HMS DOZNAJE: Odgođena sjednica širokobriješkog HDZ-a BiH na kojoj se trebao izabrati Ćosićev nasljednik, dva imena su u igri

Sjednica Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg na kojoj se trebao utvrditi prijedlog kandidata za mandatara za sastavljanje nove vlade Županije Zapadnohercegovačke je odgođena, doznaje Hrvatski Medijski Servis od izvora iz širokobriješkog HDZ-a BiH.

Inače, sjednica se trebala održati večeras u 18 sati u Širokom Brijegu.

Dugogodišnja je praksa da predsjednik vlade u ovoj županiji dolazi iz Širokog Brijega, a situacija je posebno napeta jer se nakon tri uzastopna mandata bira nasljednik Zdenka Ćosića, koji je izabran za izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Mediji su ranije objavili da su se dva imena iskristalizirala kao potencijalni kandidata za Ćosićeva nasljednika.

Prvi kandidat je Predrag Čović, ravnatelj tvrtke “Vodoskok” iz Tomislavgrada (brigadir HVO-a) koji je prijedlog još uvijek aktualnog predsjednika Vlade ŽZH i dopredsjednika HDZ-a BiH Zdenka Ćosića.

Drugi kandidat je Ivo Pavković, zaposlenik širokobriješke gradske uprave kojega podržava gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je i predsjednik širokobriješkog Gradskog odbora HDZ-a BiH.

Hrvatski Medijski Servis također doznaje da je razlog otkazivanja za večeras najavljene sjednice GO HDZ BiH Široki Brijeg taj što skupina okupljena oko gradonačelnika Kraljevića nije uspjela osigurati većinu za svog kandidata Pavkovića pa na takav način probaju prolongirati ili spriječiti izbor novoga mandatara Čovića kojega podržava još uvijek aktualni predsjednik županijske vlade Ćosić.

Nakon što se razriješi ova situacija u Širokom Brijegu, o prijedlogu širokobriješkog HDZ-a BiH treba se očitovati i Županijski odbor HDZ BiH ŽZH, a konačno imenovanje potvrđuje Skupština ŽZH./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img