VIDEO Evo koje su ceste poplavljene, gdje je promet u prekidu, a gdje se otežano odvija

Zbog izlijevanja rijeka iz korita poplavljene su i brojne ceste u BiH, zbog čega je na nekima promet obustavljen ili se otežano odvija, javlja Hrvatski Medijski Servis. Zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen je promet na cesti M-15 Prijedor – Sanski Most (u mjestu Žeger) i R-460 Ormanica – Gračanica (Donje Srnice), navode iz Automoto saveza BiH.

Zbog odrona otežano se prometuje jednim prometnim trakom na dionici M-4 Teslić – Kotor Varoš i M-4 Banja Luka – Prijedor (u mjestu Ramići).

Zbog vode na kolniku otežano se prometuje na dionicama M-5 Jajce – Mrkonjić Grad (u mjestu Jezero), M-15 Prijedor – Sanski Most (u mjestu Čarakovo) i M-16.1 Banja Luka – Prnjavor.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. Na snimci ispod pogledajte kako se danas prometovalo cestom Žepče- Maglaj:

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka – Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na ovim prometnicama:
– M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica),
– M-2 prolaz kroz Neum,
– M-4 Banja Luka (Rebrovac) – Čelinac, Teslić – Karuše,
– M-5 Jajce (most preko rijeke Plive), Busovača – Kiseljak,
– M-17 Tarčin – Konjic (Bradina), Tasovčići – Klepci (raskrižje M-17 i M-6),
– M-17.3 Buna – Masline,
– M-18 Semizovac – Vogošća, Olovo – Semizovac, Kladanj – Podpaklenik.

Zbog radova na R-418 Prozor – Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje – Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah – Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje – Sivša – Tešanjka – Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje – Kalošević – Jelah.

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela “Ero” do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, navode iz Automotosaveza BiH.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima iz AMS BiH upozoravaju na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAJBOLJI IGRAČ RIJEKE ŠOKIRAN

ANDRIJAŠEVIĆ: Što rade ti suci u VAR sobi?

Rijeka je skoro do polovice drugog poluvremena polufinala Kupa protiv Osijeka bila na konopcima. Petar Bočkaj je zabio dva krasna gola, Osijek je imao...