HKZ Troplet u Aladinićima organizirao Susret dječjih župnih zborova Anđeoski pjev

U Aladinićima, u Župi Svih svetih, 8.lipnja 2019. održan je prvi Susret dječjih župnih zborova Anđeoski pjev. Susret je započeo svetom misom u 18 sati  koju je predslavio biskupijski vikar don Ivo Šutalo. Misno slavlje zajedničkom pjesmom uveličala su djeca iz svih zborova predvođena dječjim zborom župe domaćina.

Nakon svete mise susret je otvorio Miroslav Nikolić, predsjednik HKZ Troplet, uputivši pozdravnu riječ malim pjevačima, sviračima i svim nazočnima.

Krenula je pjesma za pjesmom, zbor za zborom, harmonija riječi i glazbe širila se prostorom cijele crkve. Taj sklad istkalo  je 8 dječjih zborova:

  1. Dječji zbor Izvor, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, Dračevo
  2. Dječji zbor Blizanac, Župa sv. Tome apostola, Mostar
  3. Dječjizbor Ilijini anđeli, Župa sv. Ilije proroka, Kruševo
  4. Dječji zbor Anđeli sv. Ivana, Župa sv. Ivana apostola i evanđelista, Mostar
  5. Dječji zbor Modra rijeka, Župa sv. Ilije proroka, Stolac
  6. Dječji zbor Aurora, Župa sv. Josipa radnika, Domanovići
  7. Dječji zbor Evanđelist, Župa sv. Luke- Ilići i Župa sv. Marka- Cim, Mostar
  8. Dječji zbor Župe Svih svetih, Aladinići- Dubrave

”Lijepo uvježbani zborovi i prikladan prostor bili su jamstvo za uspjeh. Zahvalni smo domaćinu, župniku don Stipi Gali na srdačnom gostoprimstvu kao i don Gordanu Božiću što nam je omogućio da se sve jasno i glasno čuje. Zvucima posljednje pjesme nije bio  završen i naš susret. Nastavili smo se družiti uz prigodnu zakusku i prijateljsku riječ”, ističi iz HKZ Troplet.

Crkva Svih svetih u Aladinićima nije bila 8. lipnja ispunjena samo pjesmom nego i osmijesima, prijateljstvom, iskrenom radošću i ljubavlju prema dragom Bogu koju najljepše znaju iskazati upravo djeca.

Najnovije

NOVE TRZAVICE

Rusija tvrdi da Njemačka opstruira istragu u slučaju Navaljni

Rusko ministarstvo vanjskih poslova optužilo je Njemačku da opstruira istragu u slučaju trovanja ruskog disidenta Alekseja Navaljnog. Njemačka vlada krši Europsku konvenciju iz 1959. o...