HKD Napredak Žepče predstavio izložbu slika s međunarodne likovne kolonije “Breške”

U subotu je u Galeriji Ljerka Njerš u Žepču u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak Podružnica Žepče otvorena Izložba slika nastalih na Međunarodnoj likovnoj koloniji Breške (Tuzla). Napredak je Žepču predstavio 24 djela petnaest autora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore i Srbije koja su nastala 2018. godini.

U prepunom izložbenom prostoru ljubitelje umjetnosti pozdravio je predsjednik Napretkove podružnice Žepče Nikola Borovac, a samu izložbu je otvorio načelnik općine Žepče Mato Zovko koji je ujedno poželio uspješan rad novoizabranoj upravi podružnice. Zainteresirani će izložbu moći posjetiti u narednih sedam dana kada se ista seli u Mostar.

Nakon izložbe dopredsjednik podružnice i član Središnje uprave Napretka Josip Nikolić kratko je kazao da je ovo početak jednog većeg projekta u novoj eri Napretka.

-Ova izložba je samo početak programa koje će nova uprava podružnice ponuditi Žepčacima u ovoj godini, te ujedno početak suradnje podružnice s drugim podružnicama kao dio jednog većeg unutarnapretkovskog projekta u novoj eri koja je pred nama. Ujedno zahvaljujemo općinskom načelniku i Središnjoj upravi što podržavaju naše projekte – rekao je Nikolić.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije