HKD Napredak uputio čestitku kardinalu Vinku Puljiću

Povodom velikih jubileja koje slavi ove godine vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić prigodnu čestitku uputilo je Hrvatsko kulturno društvo Napredak koju prenosimo u cijelosti.

“Vaša Uzoritosti,

S osobitim poštovanjem i radošću upućujemo Vam najiskrenije čestitke povodom velikih jubileja koje slavite ove godine i to 75 godina od Vašega rođenja, 50 godina svećeničkog ređenja i 30 godina ređenja za biskupa, uz već ranije navršenih 25 godina od imenovanja kardinalom.

Veliki su to i značajni jubileji kako za Vas tako i za cijelu Katoličku crkvu, ali i Hrvatsko kulturno društvo Napredak koje je sve ove godine uz Vas raslo kao Društvo i uvijek se oslanjalo i imalo svesrdnu potporu. Prigoda je da Vam s osobitim i neizmjernim poštovanjem zahvalimo za sve što ste činili i činite na dobrobit svih ljudi i iskažemo ponos koji osjećamo obitavajući zajedno s Vama u teškim i turbulentnim trenucima i svjedočeći povijesnim vremenima u kojima kao kardinal predvodite Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini.

Za Hrvatsko kulturno društvo Napredak Vi jeste i uvijek ćete biti naš uzoriti Kardinal. Neka Vas prate dobro zdravlje i sreća još puno godina na Vašem životnome putu, stoji u čestitci HKD Napretka./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije