DANI TEATRA MLADIH

‘Hiljadarka’ za kraj

Predstava “Hiljadarka”, kojom će se završiti 34. Dani teatra mladih, odigrat će se u nedjelju na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) s početkom u 20.30 sati. Poletna, provokativna predstava o nama danas i ovdje, nastala po mikrodramama autora Jean-Noel Fenwicka, Francisa Hustera, Cristophea Huysmana i Bernarda da Coste nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a garantira dobru zabavu i smijeh do suza, poručuju iz eMTeeM-a.

Predstavu je režirao Sead Đulić, a u njoj igraju Nudžejma Kezo, Irma Lipovac, Sarah Tiro, Miran Bečević, Adis Sandžaktar, Faris Količić, Haris Pašić, Kemo Krpo, Tarik Begović i Anes Mušić. Večerašnjom izvedbom eMTeeM službeno završava sezonu 2019./2020., ali navode kako će i dalje održavati predstave.

“Ovo je samo završetak redovnog igranja predstava jer već narednog tjedna gostujemo u Banjoj Luci i Bugojnu, te igramo na matičnoj sceni.

Nakon večerašnje izvedbe ‘Hiljadarke’ sumirat će se mišljenja publike i sutra objaviti kojoj od predstava pripada eMTeeM-ova maska”, stoji u priopćenju./HMS/

Najnovije

OŠTAR ISTUP MINISTRA ZDRAVSTVA FBiH

MANDIĆ: Ako ovako nastavimo zatvorit ćemo granice, završi barem osnovnu školu pa komentiraj

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić kaže da je trenutna situacija s koronavirusom u BiH rezultat naše nepažnje. – Transmisija bolesti je lokalna, vidite kako je...