HGSS Čitluk jučer intervenirao četiri puta

HGSS Čitluk tijekom jučerašnjeg dana dobio je poziv za pomoć od vodiča s brda Križevac kod Međugorja gdje je pri padu talijanska državljanka ozlijedila ruku.  Ozlijeđenoj je pružena prva pomoć i pomoć pri spuštanju do vozila hitne medicinske pomoći.

Odmah po završetku te akcije dežurni tim od 5 spašavatelja dobija dojavu kako je ozljeđen španjolski državljanin. Nakon što je drugi ozlijeđeni lociran je, imobilizirana mu je ozlijeda noge i transportiran je do podnožja brda i vozila itne pomoći.

Za vrijeme te akcije stiže i treći poziv za pomoć. Na siparu je pozlilo još jednom španjolskom državljaninu. Prema dojavi nalazio se u vrlo teškom stanju s otežanim disanjem. Medicinski tim odvaja se od transporta druge ozlijeđene osobe i pokreće treću akciju spašavanja. Lociraju unesrećenog, pružaju mu prvu pomoć i organiziraju novi hitni transport.

Nakon treće uspješne akcije HGSS Čitluk dobija i četvrtu dojavu. Ovaj put o nastaloj ukrajinskoj državljanki. Kvalitetnim i brzim prikupljanjem informacija, nestala gospođa brzo pronađena.

HGSS Ćitluk posebno naglašava dobru suradnju s hitnom pomoći Čitluk za vrijeme ovih akcija spašavanja.

Zbog povećanog broja hodočasnika, HGSS Čitluk pojačao je dežurne timove za vrijeme blagdana./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije