ZAHTJEVAN PROJEKAT Ugovorena izgradnja nove dionice autoceste, uskoro i gradnja dionice Zvirovići- Počitelj

U sjedištu JP Autoceste FBiH potpisan je Ugovor o izgradnji autoceste na Koridoru Vc dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ugovor su potpisali Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i u ime konzorcija izvođača radova Ahmet Murat Turkoglu, direktor Azvirt L.L.C (Azerbejdžan) i Mario Bevanda, u ime Heringa iz Široki Brijeg te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu svjedoka.

Vrijednost Ugovora za izgradnju poddionice Vranduk – Ponirak je 76.592.799,03 eura s PDV-om, a sredstva su osigurana putem OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID).

„Želim se zahvaliti OFID-u na financiranju i Vladi Federacije BiH na podršci i izraziti želju da izgradnja ove poddionice prođe u roku i kvaliteti kako smo i tražili u našim tenderskim procedurama. Danas smo započeli jednu novu fazu investicijskog ciklusa koji treba vrlo brzo se nastaviti u sljedećih dvadesetak dana potpisivanjem ugovora i za dva lota dionice Počitelj – Zvirovići.

Također, prema sjeveru gradit će se poddionica Donja Gračanica – Tunel Zenica s ciljem da se spustimo na M17 na poddionicu od Vranduka do Nemile, što podrazumijeva da do ljetnih odmora imamo u izgradnji 36 kilometara Koridora Vc. Mislim da je za ovu prvu fazu ovaj investicijski ciklus jako obiman i zahtjevan posao u prvom redu za ljude koji rade u JP Autoceste FBiH kao i za izvođače“, kazao je Terzić.

U ime konzorcija izvođača radova obratio Turkoglu je poručio da su zajedno s Heringom jako motivirani doprinijeti ubrzanom početku, ali također efikasnom i profesionalnom izvođenju radova.

„U izvođenju sekcije Vranduk – Ponirak uključit ćemo našu modernu, inovativnu tehnologiju i profesionalni tim stručnjaka. Azvirt može udovoljiti zahtjevima najzahtjevnijih infrastrukturnih projekata“, istakao je Turkoglu.

Ministar Lasić poručio da je uvjeren da će ovaj konzorcij kvalitetno i prije vremenskog roka završiti projekat koji je danas potpisan, te da će ovaj konzorcij kao i drugi zainteresirani početi graditi ostale dionice na Koridoru Vc.

Trasa autoceste poddionica Vranduk – Ponirak je dio dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica) koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Nemila – Vranduk i na jugu na poddionicu Ponirak – Vraca.

Na dužini od 5,3 kilometra gradit će se potporni zidovi, dva mosta, tri vijadukta i tunel.

Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseci.

Autocesta na koridoru 5C duga je 330 kilometara, a do sada je izgrađno 130. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

POSLJEDICE "LOCKDOWNA" U KORONI

EK povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva

Europska komisija je dodatno povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva na 10,8 posto ove godine, a za sljedeću godinu predviđa djelomični oporavak i rast od...